e o lucrare reala in sensul ca e sincera ca orice lucrare de arta naiva si incanta prin prospetime. imi plac radacinile, dau o conotatie patriotica: Iisus e aici sa stea, are radacini in pamantul asta, in sufletul romanului. nu imi place firul ala luminat, cam improvizat. ar fi mers mai bine pe contur.
ti-am vazut parerea pe site-ul cu stirea, te-ai expus. desigur, e bine ca ti-ai exprimat opinia. din pacate sensibilitate artistica e rara, dar si mai rara e dechiderea si altruismul in ce priveste arta. pentru ca intelegi mai bine arta pe masura ce consumi mai multa arta, si esti mai initiat. nu toate lucrarile de arta reusesc sa fie directe si incante privitorul fara pregatire. banuiesc ca exclamatia "puteam sa fac si eu" al neartistilor in fata unei lucrari iti este bine-cunoscuta. ca sa nu mai vorbesc de spiritul de bashcalie foarte dezvoltat la romani. oamenii sunt departe de arta, macar de-ar fi aproape de Dumnezeu.
off topic... la noi, in vinerea mare, prohodul Domnului s-a cantat din doua in doua strofe. m-am simtit frustrat, furat, si parca il furam si eu pe Hristos, il lipseam si de plangerea aceea, de parca nu il intristasem destul cu pacatele mele. dar nu sunt eu mai desptept decat parintele, asa ca am ramas pana la sfarsit.
In noaptea de Inviere, dupa ce am luat Lumina, am dat ocol bisericii. in 35 de ani in Romania am fost la Inviere in diverse orase, si nu am vazut obiceiul asta: iar m-am simtit frustrat, nu inteleg de ce sunt atatea variatii de ritual. poate pentru ca sunt variatii de la om la om, e firesc sa fie variatii de la o biserica la alta. chiar si in acelasi oras. chiar si la momentul celebrarii Invierii. chiar in sanul bisericii ortodoxe sunt doua date. asa ne dam seama ca timpul e relativ, din moment ce Adevarul nu are nevoie de el, il precede si il transcende.
e o lucrare reala in sensul ca e sincera ca orice lucrare de arta naiva si incanta prin prospetime.
RăspundețiȘtergereimi plac radacinile, dau o conotatie patriotica: Iisus e aici sa stea, are radacini in pamantul asta, in sufletul romanului.
nu imi place firul ala luminat, cam improvizat. ar fi mers mai bine pe contur.
ti-am vazut parerea pe site-ul cu stirea, te-ai expus. desigur, e bine ca ti-ai exprimat opinia. din pacate sensibilitate artistica e rara, dar si mai rara e dechiderea si altruismul in ce priveste arta. pentru ca intelegi mai bine arta pe masura ce consumi mai multa arta, si esti mai initiat. nu toate lucrarile de arta reusesc sa fie directe si incante privitorul fara pregatire. banuiesc ca exclamatia "puteam sa fac si eu" al neartistilor in fata unei lucrari iti este bine-cunoscuta. ca sa nu mai vorbesc de spiritul de bashcalie foarte dezvoltat la romani.
oamenii sunt departe de arta, macar de-ar fi aproape de Dumnezeu.
off topic...
la noi, in vinerea mare, prohodul Domnului s-a cantat din doua in doua strofe. m-am simtit frustrat, furat, si parca il furam si eu pe Hristos, il lipseam si de plangerea aceea, de parca nu il intristasem destul cu pacatele mele. dar nu sunt eu mai desptept decat parintele, asa ca am ramas pana la sfarsit.
In noaptea de Inviere, dupa ce am luat Lumina, am dat ocol bisericii. in 35 de ani in Romania am fost la Inviere in diverse orase, si nu am vazut obiceiul asta: iar m-am simtit frustrat, nu inteleg de ce sunt atatea variatii de ritual. poate pentru ca sunt variatii de la om la om, e firesc sa fie variatii de la o biserica la alta. chiar si in acelasi oras.
chiar si la momentul celebrarii Invierii. chiar in sanul bisericii ortodoxe sunt doua date. asa ne dam seama ca timpul e relativ, din moment ce Adevarul nu are nevoie de el, il precede si il transcende.
Hristos A Inviat!
Razvan