marți, 28 aprilie 2009

Sondaj CURS

Sondaj CURS:

Basescu - 32%,

Geoana - 23%,

Antonescu - 20%,

Principele Radu - 3%


Ce ne facem cu cei 61% dintre romani care nu au participat la alegeri in toamna?
Adica cu 2/3 din Romania(votanta).
Sa credem ca Plesu si Tismaneanu s-au deranjat pentru 3%? Nu cred.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

Fara patima,
Nihil Sine Deo

luni, 27 aprilie 2009

" Duda - investitie regala" - articol in Ziua

Articol, aici.

Eu nu o numesc investitie regala. O numesc partasie cu Regele. Am in comun ceva cu Regele meu.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

Fara patima,
Nihil Sine Deo

Cum trebuie sa-ti alegi conducatorul. De la Moise..

De la Moise.

Când vei ajunge tu în pământul ce ţi-l dă Domnul Dumnezeul tău şi-l vei lua în stăpânire şi te vei aşeza în el şi vei zice: Îmi voi pune rege peste mine, ca celelalte popoare, care sunt împrejurul meu,
Atunci să-ti pui rege peste tine pe acela pe care-l va alege Domnul Dumnezeul tău: dintre fraţii tăi să-ţi pui rege peste tine; nu vei putea să pui rege peste tine un străin, care nu este din fraţii tăi.
Dar să nu-şi înmulţească acela caii şi să nu întoarcă pe popor în Egipt, pentru ca să-şi înmulţească el caii, căci Domnul v-a zis: Să nu vă mai întoarceti pe calea aceasta.
Să nu-şi înmulţească femeile, ca să nu se răzvrătească inima lui, şi nici argintul şi aurul lui să nu şi-l înmulţească peste măsură.
Căci, când se va sui pe scaunul regatului său, trebuie să-şi scrie pentru sine cartea legii acesteia din cartea care se află la preoţii leviţilor,
Şi să fie aceasta la el şi el să o citească în toate zilele vieţii sale, ca să înveţe a se teme de Domnul Dumnezeul său şi să se silească a împlini toate cuvintele legii acesteia şi toate hotărârile acestea,
Ca să nu se îngâmfe inima lui faţă de fraţii lui şi ca să nu se abată el de la lege nici la dreapta, nici la stânga, ci ca să fie el şi fiii lui zile multe la domnie în Israel.
Cam asta trebuie sa ai in fata cand te duci la votare. Altfel...poti sa ma crezi ca stiu pe cine votezi.

Urmeaza Tismaneanu, il asteptam si pe Patapievici si pe Cartarescu si pe Liiceanu si pe cati mai sunt

E randul lui Tismaneanu, dupa Plesu, sa serveasca la masa.

Principele Radu, de fapt Regele Mihai I de Romania, sta pe buzele tuturor republicanilor conservatori. Neoconservatori? Sa fie, dar nici chiar asa. Conservam ce conservam dar de unde vrem noi sa consideram ce e de conservat. Nu prea inteleg eu ce vor acestia sa conserve. Ba inteleg, pe ei si toata fiinta lor cu tot.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

Fara patima,
Nihil Sine Deo

duminică, 26 aprilie 2009

Patapievici asa cum il iubeam

Idei in dialog. Despre arta si artisti, despre subventie si comanda, despre prestidigitatie si real. Trecem peste faptul ca tot ceea ce spune in articol acuza atitudinea ce se gaseste si in cultura noastra. Si chiar pe autor il acuza.

Despre moartea culturii franceze - Declin cultural sau transfer de piete?

Toata stima. Afirmatia lui Gadamer, care initial m-a contrariat, este acceptata. Spunea ca " sansa noastra este economia" ( si nu e vorba de economia planificata socialist-utopica)

Cand BACONSKY e treaz

"Ocoliţi turma". In Dilema veche un articol scris de crestinul Baconsky.

Fata de articolul lui Plesu din aceeasi Dilema parca spune ceva. Cu totul adevarat. Frumos cum doua atitudini pot sta in aceeasi foaie. Insa nu sunt doua atitudini. Este doar una singura. Cealalta este comanda. Clientul a comandat si chelnerul s-a servit.

Ce partasie poate fi intre atitudinea din articolul lui Baconsky si atitudinea "intelectualului umanist"?

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Plesu benchetuieste. Inca.

Un articol in Dilema despre oameni.

Plesului, tinut in "viata" de fonduri si stipendii generoase, i se cere acum plata. Sau constiinta lui ii cere plata. Dupa dansul nimeni nu are voie sa se opuna lui Basescu. Poate ar dori sa paraseasca aceasta viata in mandatul lui Basescu pentru a-l vedea etern pe acesta. Criticile la adresa Principelui Radu sunt de o ingrozitoare dulceata.
De ce se leaga de meseria lui, actoria?
De se leaga de familia lui, de sotia lui, de socrul lui?
Incredibil!!! Pentru mine un om care se leaga de familia celui pe care il critica este un mafiot care in alte cadre si timpuri ar plati scump aceasta atitudine. Oricum, este o atitudine de magar. Cat de jos s-a coborat.
Nu ma deranjeaza, desi e vizibila atentia acordata, amalgamarea Principelui in creuzetul unor comunistoizi deliranti. Ma deranjeaza indiferenta fata de Regele Mihai pe care Plesu il introduce alaturi de acesti nefericiti. Atacul lui Plesu nu este la adresa Principelui ci la adresa Regelui. Pentru cine are ochi sa vada, sa vada. De ce? Ce are Plesu cu Regele Mihai? Nimic, cred eu. Domnul Plesu are ce are cu el insusi, cu imaginea sa pe care nu suporta sa o viseze in tarana. Plesu nu vrea sa moara invins. Vrea sus, sus, sus. Nu ca principele sau Monarhia l-ar vatama intr-un fel. Nu. Frica lui este fata de securitate care l-ar tavali in noroi in 24 de ore daca nu ar raspunde atent apelului.
Inca odata. Nu ma intereseaza calitatile Principelui. Nu ma intereseaza ce este si ce nu este el. Ma duc la vot cu credinta in Dumnezeu si din cauza ca Regele meu mi-a cerut asta. Regele nostru ne-a cerut ceva. Avem incredere in Rege? Eu am. Este uns de Dumnezeu in Biserica ca fiind alesul Sau. Deasupra Regelui nu este decat Domnul Dumnezeul lui Israel.
Regele mi-a cerut sa votez pe Principe. Plesu imi spune, nici macar argumentat fin ci grosolan ca pentru patrioti voinici, sa nu care cumva, caci devin ridicol. Plesu imi vorbeste de slava desarta, de vanitate, de viclenie. Sa ma ierte, dar asta e atitudine de mare induhovnicit. sa judeci cu atata usurinta. Dar este un moralist. Mai putin cu unii. Plesu apara, aparand pe Basescu, toata mizeria din Romania, apara vanzarea tarii prin imprumuturi de miliarde, apara distrugerea culturii, apara distrugerea initiativei individuale, apara sistemul cretin de invatamant, apara ideologizarea universitara, apara tot ce pute in aceasta tara. Foarte, foarte mare rau face Plesu. Sa il cred ca vrea binele tarii? Care bine?
Regele imi cere ceva. Plesu imi cere altceva. Pe cine sa aleg?
Viata Regelui vs. viata lui Plesu.
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

Fara patima,
Nihil Sine Deo

vineri, 24 aprilie 2009

Principele Radu atacat, discutabil zic eu, pe Hotnews

Aici.

Nu ma intereseaza studiul scolii, nu ma intereseaza banii pe care-i cheltuie, nu ma intereseaza ca e actor normal (nu toti sunt Smoktunovski), nu ma intereseaza ce e si cum e.
Il votez pentru ca Regele Mihai I de Romania este de acord cu aceasta candidatura. Cuvantul Regelui, acum, este ca si cuvantul Seniorului ( odata). Constantinescu era mare si a devenit si mai mare. Cine s-a rugat pentru Constantinescu? Sa ne rugam lui Dumnezeu pentru conducatorii nostri. Adica sa mergem mai des pe la Liturghie.
Acolo ne rugam si pentru PF. Daniel si pentru Basescu si pentru Vanghelie si pentru Oprescu si pentru Mazare. Rugaciunea noastra, facuta cu dragoste de om, Il face pe Domnul Dumnezeul nostru sa rezolve problemele.
Romania este destul de mare dar va deveni si mai mare.
Salvador Dali a spus ca in Europa Monarhia se va re-instaura in doua tari: Spania si Romania.
In Spania s-a instaurat.
Urmeaza Romania.
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

Fara patima,
Nihil Sine Deo

joi, 23 aprilie 2009

Principele Radu in discutie la Cotidianul (merita)

Eu cred ca merita sa fie urmarit. Fara politica. Doar valori. Regele este de acord.

AICI este emisiunea.

Mormantul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe - Lodd

Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din Lodd, Lida.

Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I referitor la candidatura Altetei Sale Regale Principele Radu la Presedintia Romaniei

AICI

" Prin prezenta in alegerile democratice pentru institutia sefului Statului, Familia mea incearca sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat. "

Cum poti colabora, crestin fiind, cu niste necredinciosi? Biserica se roaga pentru necredinciosi? Avem acum binecuvantarea Regelui, a unsului lui Dumnezeu. Sa ne rugam pentru Rege si pentru prietenii lui. Aleg sa fiu condus de Rege. Este mai imoral sa aduci un Rege la tron prin alegeri decat prin crima? Doar atat conteaza.
Hristos spune: " Fara de Mine nimic nu puteti face".

Nihil Sine Deo

miercuri, 22 aprilie 2009

Arta romaneasca la Paris

Articol in Cotidianul, aici.

Icoana ADN-ului pe poarta crestinului.
Si caii se impusca, nu-i asa?
Tot respectul pentru arta. Arta romaneasca.

luni, 20 aprilie 2009

Targ pentru copii


La Carturesti
http://www.kihi-kiha-and-co.ro/

Tatal...Tatal nostru...

Noi, oamenii, suntem copii. Ne purtam ca copii. Eu, la 37 ani, sunt acelasi ca la 6 ani, ca la 14 ani, ca la 20 ani. Vreau aceleasi lucruri. Puterile mele sunt altele, bineinteles. Cunostintele mele sunt mai multe, bineinteles. Dar la nivel profund sunt acelasi. Si voi fi acelasi si pe patul de moarte. Noi suntem copii. Felul in care ne purtam, felul in care cerem, felul in care ne bucuram sau ne intristam este identic cu cel al copilului ce am fost. La "maturitate" omul face ceea ce a vrut, ce a visat in copilarie; acum are cu ce. Omul nu se poate transforma in resortul sau interior. S-ar schimba ca specie. Oamenii nu sunt o specie anume printre alte specii. Bogdan este o specie, Vlad este o specie, Ioana este o specie ( desi cu femeile lucrurile stau altfel, mult mai complex).
Biserica nu este o specie existentiala/ culturala sau mai stiu eu cum. Biserica este o propunere. Este propunerea Sfintei Treimi catre creatie. Dumnezeu Treime a facut totul din dragoste, din preaplinul dragostei Sale, si a chemat aceasta facere la Ospatul Sau, la masa sa. Aceasta chemare a facut-o Bisericii. Eu cred ca Biserica e ceea ce a creat Dumnezeul nostru. Creatia este Biserica. Altfel nu pot intelege facerea, creatia.

Una din marile nenorociri ale istoriei omului a fost/ este/ va fi neputinta de a ne observa copii. Daca am fi atenti la ei in timp am observa lucrurile aste, ca sunt acceasi ca totdeauna. Si ne-am lumina asupra noastra.
O mama, la 80 ani, isi numeste copilul tot "puiul mamei" desi acesta poate fi, si chiar este, un voinic de 100kg. De ce? Literatura iluziei a dezvoltat "duiosenia mamei" folosindu-se de femei intr-un spirit marsav. Mama il vede pe domnul dezvoltat tot "puiul mamei" din cauza ca el este acelasi, este tot copilul pe care l-a nascut. Mama fiind aceea care sta cel mai mult cu copilul, mic fiind, vede ceea ce barbatii, prinsi in chinurile muncii si ale palavragelilor, nu pot vedea. Tocmai ei, care ar trebui sa vada.
Suntem copii, eu asta cred. Dar copii cui? Ai naturii? Ai intamplarii? Firesc este ca starea de copil sa reclame un parinte. Un parinte viu. Biserica il numeste Tata. Tatal nostru.
Ar trebui sa ne recunoastem firea de copil si realitatea Tatalui nu ne-ar mai fi atat de straina. Pentru asta trebuie sa fim atenti la copii nostri si sa invatam de la ei ce inseamna sa fi copil, ce descrie aceasta stare. Care sunt determinantele acestei fiintari? Cand se rupe "vraja" copilariei? Cand simtim ca nu mai putem citi povesti? Cand incepem sa vedem crengile copacului din fata casei nemaiputandu-ne speria de ghearele Babei-Cloanta? Ce primim prin scoala si ce pierdem prin facerea temelor?
Cate intrebari... Cate tristeti...
Cand vom afla/ recunoaste ca suntem copii, si asta cere multa sinceritate si multe cedari (smerenie se spune), vom sta in fata realului Tata in mod natural. Daca ne mai aburim ca putem, ca stim, ca progresam (spre ce?) vom sfarsi tragic in nimic. Una dintre cele mai grotesti imagini care, in general, ne cutremura este imaginea unui copil purtandu-se ca un om mare: sa conduca o masina, sa bea, sa fumeze, sa faca lucruri rusinoase, sa bata o fata cu bestialitate, sa ucida programatic (Imparatul Mustelor si altele). Toate aceste manifestari sunt ale omului "matur". Puse in viata copilului sunt absurde (cum absurde sunt si in viata voinicului responsabil). Dar noi avem o morala, care ne absolva sau ne condamna, pe cand copii nu au.
Ei, copii, sunt cei mai apropiati de FIINTA. Noi, urdurosii, suntem fiintarile. Cu cat inaintezi in viata cu atat "fiintezi" mai tehnic. Filosofii au ignorat starea copilariei lasand-o la cheremul psihologiei ( ea insasi ca filosofie"practica/ experta" fiind pusa in sprijinul politicii).
Puterea ratiunii copilului, puterea iubirii copilului, puterea urii copilului (exista?, doar la fete exista asta o stiu de la femei sincere), puterea de a ierta a copilului. Si cate...
Suntem copii. Si avem un Tata. Altfel nu se explica nimic. Eu asa cred.

sâmbătă, 18 aprilie 2009

România, ţară de hoţi şi împuţiţi

Un articol in Cotidianul despre o carte despre Romania despre Balcani. Dar mai ales despre Occident. Ei stiu cel mai bine.

Sarmani nenorociti. In ce curatenie(?) trebuie sa traiasca incat sa urasca atat carnea, moartea, stricaciunea, omul real. Cu cine vorbesc ei cotidian? Fac gunoi?
Pentru cine stie despre ce este vorba, textul “Duhoarea de usturoi, de condimente, adică tot ce poate avea o semnificaţie străină, e resimţită ca un factor al declasării. Fiinţa rafinată e lipsită de miros, aşa cum Hristos nu are excreţii” spune mult.

joi, 9 aprilie 2009

Principele Radu

Ne putem apropia, prin metode stranii intr-adevar, de monarhie, de demnitate si de curatie. Sa nu ne miram.
Securitatea, mass-media, sarmanii nefericiti ai istoriei noastre au intrat in panica. Toti s-au incordat. Incepe rasul si circul fantomelor. De ce? 69% dintre romani nu sunt vizibili in procesul electoral. Ei nu stiu ce vrea, ce doreste si ce simte poporul roman. Inca odata.
Sa mergem la vot! Nu pentru Principele Radu ci pentru noi. Noi putem sa facem ca aceasta alegere a noastra sa topeasca orice viclenie posibila.
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!

A.S. Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen

La 1 ianuarie 2007, România a început un nou timp
istoric, tot atât de important şi de inspirat ca şi cel
care urmat anului 1918.
Niciodată de atunci încoace nu amavut, din punct
de vedere economic, militar şi politic, o şansă mai
mare de a ne consolida identitar.
România are nevoie de o viziune durabilă, care să
completeze democraţia şi libertăţile garantate de
apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană.
Pun această răspundere în mâinile Principesei
Margareta şi a Principelui Radu, cu speranţa că vor
putea să o ducă la bun sfârşit.
Mihai R

www.princeradu.ro


Sa asteptam putin. Suntem demult in groapa deziluziei pentru a mai banui pe cineva ca ne vrea raul. Se poate mai rau decat acum? Bineinteles. Insa exista o limita de la care nu mai poti sta si privi neputincios la ce se intampla. Pretentia morala a romanilor de a fi aproape cu sufletul si cu lucrarea doar de cineva curat, sincer si ideal arata ca acest popor realizeaza mizeria proprie in care traieste. El nu vrea, si nu prea poate, sa se schimbe si atunci doreste sa fie condus de cineva perfect care sa-l mantuie de propria nenorocire.
Kant are o expresie care ne-ar sta bine printre gandurile noastre. Spunea despre un popor ca este de datoria lui sa "iasa dintr-o copilarie de care el insusi se face vinovat". Cum? Prin solidaritate.
Am aflat si am crezut : actiunea politicii trebuie sa urmareasca limitarea dorintei de putere a celor ce sunt la putere si consensul celor dominati/ condusi. Ierarhie vs. birocratizare.
Eu cred ca doar impreuna cu Iisus Hristos putem reusi, in Biserica. El ne spune:

" Toate Mi-au fost date de catre Tatal Meu si nimeni nu cunoaste pe Fiul, decat numai Tatal, nici pe Tatal nu-L cunoaste nimeni, decat numai Fiul si cel caruia va voi Fiul sa-i descopere.
Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.
Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.
Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara."

Va propun aici o noua, si cat de veche, atitudine.
Sa ne ducem la vot! Sa votam! Dar increderea sa nu ne-o punem in conducatori si in intelepciunea noastra ci in Domnul Dumnezeu. Smerenia ratiunii si a inimii. Sa-i dam pe mana Domnului! Sa votam cu gandul ca Domnul Dumnezeul nostru se va ocupa de ei si de ceea ce pot sa faca dupa harul lor de conducatori. Sa facem noi primul pas. Sa ne recunoastem noi neputintele. Neputinte care trec drept reusite. Sa nu credem ca noi stim ce facem cand alegem pe cei ce ne conduc. Avem atatea dovezi ca nu este asa.
Fratilor. Sa mergem la vot, sa votam si sa spunem Domnului cu umilinta celui ce stie ce este si care este pozitia lui in ierarhie : Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, care pentru noi oamenii te-ai intrupat si ai suferit moartea pe cruce, ai tai sunt acum cei ce ne conduc. Tu sti!
Amin!

elvis - In The Ghetto

miercuri, 8 aprilie 2009

Acordul cu FMI - Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns!

Articol Ilie Serbanescu in 22, aici.

In esenta, cred eu, asa este. Insa am o nedumerire, chiar nu e cu nimic vinovat acest popor care de 20 ani voteaza cum voteaza? Mai exact sa vorbim nu de acest popor ci de o parte a lui. Conducatorii nostri, clica lor si sarmanii plictisiti care voteaza de prea mult bine.
69% dintre romani, acum, ignora procesul electoral. Nu e bine, m-am convins. Trebuie votat. Insa cu o credinta in suflet. Si aceasta credinta este prea TARE pentru unii. Va veni timpul cand o vom afla.

luni, 6 aprilie 2009

Despre apa

Am intalnit acest film la un frate. Va propun aceasta poveste minunata si infricosatoare in acelasi timp.

vineri, 3 aprilie 2009

In sfarsit apele incep sa se limpezeasca

Patapievici face apologia globalismului...

Baconsky explica "criza" dupa judecata marelui marx...

Numai intelepti. Pe banii nostri. Si nu pe putini.

" Marx, marele burghez indispus, a prevăzut cât se poate de judicios natura ciclică a crizelor din sistemul capitalist. Profitul nu poate creşte la nesfârşit."

Profitul cui? Al Bancilor? Al corporatiilor? Sunt protejate, asta e clar. Ca ele nu pierd nimic, ba din contra. Al Statului?  El CASTIGA totul.  

Profitul libertatii nu poate creste la nesfarsit. Caci cineva nu suporta. Stim noi cine.

Pacat... 

AICI